Lägenhetsbyte när du vill byta bostad

På BoPunkten kan du hyra ut din bostad, men om du är ute efter att byta bostad i ett så kallat lägenhetsbyte så föreslår vi att du vänder dig till BytBostad, sveriges enligt oss bästa sajt för att byta lägenhet.

Lägenhetsbyte på Byt bostad

Till BytBotad

Sajten erbjuder både direktbyten och triangelbyten. Du kan både byta din hyresrätt och din bostadsrätt.

Direktbyte

Ett direktbyte är när du hittar en bostad som du vill ha, och den som har den bostaden vill ha din bostad. Då kan ni byta direkt med varandra och det blir ett så kallat direktbyte

Triangelbyte

Det här här som BytBostad verkligen kan hjälpa till. Det är inte alla gånger som man kan hitta ett direktbyte som passar, här hjälper BytBostad till att koppla ihop er i så kallade triangelbyten.

Helt gratis

Det är helt gratis att annonsera sitt bostadsbyte på BytBostad. Registreringen tar någon minut och sedan kan du direkt börja anmäla intresse på potentiella bytesmöjligheter.

Maximera chansen att hitta ett byte

För att ha så bra chans som möjligt att få till ett byte finns det några saker du kan tänka på.

Du måste ha skäl

Glöm inte att du måste ha beaktansvärda skäl för att få göra ett byte enligt lagen. Det finns flera exempel på skäl som kan anses gilltiga, några av desa är:

När du matchat med någon att byta bostad med så skall ni i första hand ansöka om byte direkt hos era hyresvärdar, här är det viktigt att ni även nämner giltga skäl för att genomföra bytet.

Om hyresvärden nekar bytet kan man ansöka om byte hos hyresnämnden. Om hryesnämnden finner att ni har skäl att byta samt att det inte finns några omständigheter som hindrar bytet så kan dom ge er rätt att byta även om era hyresvärdar säger nej.

Några anledningar som kan sätta stopp för ett byte är:

1 mot 2 och 2 mot 1

Man kan inte bara byta en bostad mot en annan bostad på BytBostad, det finns också möjlighet att byta två bostäder mot en bostad eller en bostad mot två bostäder.

Två bostäder mot en

Detta passar bra om man t.ex. är två personer som skall flytta ihop. Det är inte ovanligt att den som bor själv har haft en liten bostad som passar för ett enfamiljshushåll. När man bildar familj och behöver större utrymme så kan man öka möjligheterna att hitta sin drömbostad genom att byta två bostäder mot en.

En bostad mot två

Om man t.ex. håller på att separera kan det vara skönt att få var sin bostad. Kanske bor man idag i en stor lägenhet och istället vill ha två mindre lägenheter. Då är detta alternativ perfekt. Man byter sin stora bostad mot två små och kan på så sätt få var sitt boende på eget håll.

Till BytBotad